• Посилання скопійовано

Як анулювати реєстрацію платнику ПДВ з ТОТ: нагадування від ДПС

Заяву розглядатиме територіальний орган ДПС, за яким закріпили виконання повноважень щодо реєстрації/анулювання реєстрації платників ПДВ територіального органу ДПС, у роботі якого встановили простій

Як анулювати реєстрацію платнику ПДВ з ТОТ: нагадування від ДПС

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що  відповідно до п. 184.3 ПКУ, контролюючий орган анулює реєстрацію особи як платника податку на додану вартість платникам, які подали заяву про анулювання реєстрації, якщо встановить, що така особа відповідає вимогам п. 184.1 ПКУ

Для анулювання реєстрації платник ПДВ подає до контролюючого органу за місцем перебування на обліку заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою №3-ПДВ (додаток 3 до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 14.11.2014 №1130, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.11.2014 за №1456/26233).

Заяву можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі.

В умовах дії правового режиму воєнного стану територіальні органи ДПС, розташовані у зоні проведення бойових дій, не можуть здійснювати свої повноваження, у тому числі повноваження щодо реєстрації/анулювання реєстрації платників ПДВ. 

Для забезпечення безперебійної роботи територіальних органів ДПС у період воєнного стану в Україні повноваження територіальних органів ДПС, у роботі яких встановлено простій, закріплені за іншими територіальними органами. 

Отже, суб’єкт господарювання, який перебуває на обліку в районі, розташованому в зоні бойових дій, з метою анулювання своєї реєстрації як платника ПДВ може подати заяву про анулювання реєстрації за формою №3-ПДВ засобами електронного зв’язку в електронній формі. 

У розділі 1 заяви за формою №3-ПДВ платник зазначає найменування контролюючого органу, в якому він перебуває на обліку.

Заяву розглядатиме територіальний орган ДПС, за яким закріплено виконання повноважень щодо реєстрації/анулювання реєстрації платників ПДВ територіального органу ДПС, у роботі якого встановлено простій.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»