• Посилання скопійовано

Умови звільнення від ПДВ продажу новорічних подарунків

Податківці нагадали, що операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей щороку з 15 листопада до 15 січня звільняються від ПДВ

Умови звільнення від ПДВ продажу новорічних подарунків

ДПС у Житомирській області зазначає, що звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій. При цьому суми податку, сплачені виробниками дитячих святкових подарунків за придбання сировини та матеріалів для їх виробництва, відносяться до складу валових витрат і до податкового кредиту не включаються.

Згідно зі ст. 5 Закону № 2117 цей Закон діє щороку в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року.

Тобто операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій, щороку в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року, звільняються від оподаткування ПДВ.

***

Читайте також: Подарунки дітям працівників до новорічних свят: оподаткування та звітування

 

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»