• Посилання скопійовано

Чи враховувати умовний продаж через анулювання реєстрації платника ПДВ для повторної реєстрації?

З метою визначення обсягу оподатковуваних операцій для повторної реєстрації платником ПДВ не потрібно у загальний обсяг постачання для реєстрації враховувати обсяги умовного постачання товарів при анулюванні реєстрації

Чи враховувати умовний продаж через анулювання реєстрації платника ПДВ для повторної реєстрації?

ДПС у Черкаській області розповідає, що згідно з п. 182.1 ПКУ, якщо особа, яка відповідно до п. 181.1 ПКУ не є платником податку у зв’язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій відсутні або є меншими від встановленої зазначеною статтею суми, вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою.

При розрахунку загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з ПКУ, для визначення необхідності обов’язкової реєстрації та можливості добровільної реєстрації платником ПДВ потрібно враховувати визначення терміна «постачання товарів/послуг» (пп. 14.1.185 та пп. 14.1.191 ПКУ) та взяти до уваги обсяги такого постачання протягом останніх 12 календарних місяців, а саме:

  • постачання послуг – будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об’єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об’єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності;
  • постачання товарів – будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, зокрема продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

Враховуючи те, що при визначенні умовного постачання платником ПДВ не здійснюється нарахування (сплата) коштів на користь цього платника податку та не здійснюється постачання товарів/послуг іншим платникам податку, платник податку, реєстрацію платника ПДВ якого анульовано, з метою визначення обсягу оподатковуваних операцій для повторної реєстрації платником ПДВ не повинен у загальний обсяг постачання товарів/послуг, що встановлений для реєстрації, враховувати обсяги умовного постачання товарів та необоротних активів, визначених таким платником при анулюванні його реєстрації як платника ПДВ.

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»