• Посилання скопійовано

Удосконалення здійснення експорту деяких сільгосптоварів: Уряд та НБУ напрацьовують зміни

Уряд і Нацбанк наполягають на ідеї прив'язки відшкодування ПДВ до повернення валютного виторгу в рамках боротьби з його неповерненням. Але податковий комітет ВРУ проти

Удосконалення здійснення експорту деяких сільгосптоварів: Уряд та НБУ напрацьовують зміни

Уряд доопрацьовуває законопроєкти 10168-2, 10169-2.

Про це йдеться у пості Телеграм-каналу Южаніної.

За її словами, Кабмін і Нацбанк наполягають на ідеї прив'язки відшкодування ПДВ до повернення валютного виторгу в рамках боротьби з його неповерненням. Вона підкреслила, що про це розповів голова податкового комітету ВРУ Гетманцев.

При цьому законопроєктами і так передбачено застосування таких інструментів, як:

  • СМКОР (при заблокованій податковій накладній аграрії хочуть позбавити можливості вивезення і відвантаження товарів);
  • обмеження бюджетного відшкодування ПДВ (його передбачено не застосовувати, лише якщо митне оформлення товарів здійснено на підставі податкових накладних, зареєстрованих на умовах механізму безумовної реєстрації).

При цьому запуск такого складного механізму, як прив’язка відшкодування ПДВ до повернення валютної виручки, є технічно складним, вважає Гетманцев, а тому на рівні комітету від цієї ідеї відмовилися.

«Але Кабінет Міністрів на ній наполягає. І вже два місяці, як ми очікуємо від Кабінету Міністрів фінальної редакції, яка дасть змогу це реалізувати. Я не вірю в те, що вона існує, але ми почекаємо», - зауважила Южаніна.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»