• Посилання скопійовано

Подання заяви на реєстрацію платника ПДВ: які дані перевіряє ДПС?

При надходженні заяви про реєстрацію платником ПДВ перевіряється правильність заповнення заяви та здійснюється звірка реєстраційних даних з Єдиним банком даних про платників податків - юридичних осіб або Реєстром самозайнятих осіб

Подання заяви на реєстрацію платника ПДВ: які дані перевіряє ДПС?

ДПС у Черкаській області розповідає, що реєстраційна заява платника податку на додану вартість подається до контролюючого органу за місцезнаходженням (місцем проживання) платника засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua або інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдине вікно подання електронної звітності».

Особа, відповідальна за утримання та внесення податку на додану вартість до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність або договору управління майном, подає реєстраційну заяву платника податку на додану вартість за формою №1-ПДВ одночасно із документами для взяття на облік договору про спільну діяльність або договору управління майном згідно з Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженим наказом Мінфіну від 09.12.2011 №1588, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за №1562/20300.

Новостворені суб’єкти господарювання під час державної реєстрації створення юридичної особи або державної реєстрації фізичної особи – підприємця можуть виявити своє бажання добровільно зареєструватись платником податку на додану вартість у Заяві щодо державної реєстрації фізичної особи – підприємця (форма 1) або Заяві щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань і органів влади) (форма 2), форми яких затверджено наказом Мінюста від 18.11.2016 №3268/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України від 19.05.2020 №1716/5).

Відомості із заяви щодо державної реєстрації суб’єкта господарювання одночасно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань передаються до контролюючих органів у порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

При надходженні заяви про реєстрацію платником ПДВ (спосіб подання електронна заява або сканована копія заяви у сфері державної реєстрації) перевіряється правильність заповнення заяви та здійснюється звірка реєстраційних даних з Єдиним банком даних про платників податків – юридичних осіб або Реєстром самозайнятих осіб.

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації особи як платника податку контролюючий орган опрацьовує заяву та вносить до реєстру платників податку запис про реєстрацію такої особи  платником податку на додану вартість.

Якщо особа при поданні реєстраційної заяви чи визначенні бажаного (запланованого) дня реєстрації не дотримала порядок та строки (терміни), встановлені п. 183.1, 183.3 – 183.7 ПКУ або не позначила «+» поле «особа, яка подає заяву» для електронного способу заяви, або не зазначила «Прізвище, Ім’я, По батькові уповноваженої особи – заявника» для способу подання через Єдиний державний реєстр, контролюючий орган відмовляє в реєстрації особи як платника податку та направляє відповідь особі в паперовій/електронній формі.

Відомості, що містяться у Реєстрі платників податку на додану вартість, оприлюднюються на офіційному вебпорталі ДПС у приватній частині «Електронного кабінету платника» підпункт «Реєстри» з використанням засобів електронної ідентифікації (кваліфікованим або удосконаленим електронним підписом).

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»