• Посилання скопійовано

Нюанси реєстрації нерезидента платником ПДВ через Електронний кабінет

ПКУ не передбачено вимоги щодо легалізації (проставлення апостиля) документів, що надаються/завантажуються в Е-кабінеті під час реєстрації нерезидента платником ПДВ

Нюанси реєстрації нерезидента платником ПДВ через Електронний кабінет

ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що Податковим кодексом України не передбачено вимоги щодо легалізації (проставлення апостиля) документів, що надаються/завантажуються в Електронному кабінеті під час реєстрації нерезидента платником ПДВ в Україні та надсилаються нерезидентом податковим органам для підтвердження відомостей, наданих під час реєстрації (включаючи сам лист-підтвердження), а також перекладу таких документів на українську мову з нотаріальним засвідченням такого перекладу. Тому відсутня необхідність легалізації (проставлення апостиля) таких документів чи їх перекладу на українську мову з нотаріальним засвідченням такого перекладу.

Апостіль надають лише нерезиденти, які мають постійні представництва на території України.

Відповідні роз’яснення розміщено на вебпорталі ДПС за посиланням.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»