• Посилання скопійовано

Як оподатковуються ПДВ операції з постачання та імпорту ліків та медвиробів?

Операції з постачання на митній території України та/або імпорт лікарських засобів підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою податку 7% за умови, що вони: дозволені для виробництва і застосування в Україні та внесені до Держреєстру ліків

Як оподатковуються ПДВ операції з постачання та імпорту ліків та медвиробів?

Податківці у підкатегорії 101.08 ЗІР зауважили, що за ставкою ПДВ у розмірі 7 відс. оподатковуються операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів та медичних виробів за умови, що: 

  • лікарські засоби дозволені для виробництва і застосування в Україні та внесені до Державного реєстру лікарських засобів;
  • медичні вироби дозволені для надання на ринку та/або введення в експлуатацію і застосування в Україні та внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення або відповідають вимогам відповідних технічних регламентів, що підтверджується документом про відповідність.

Також за ставкою у розмірі 7 відс. оподатковуються операції з:

  • постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, дозволених для застосування у межах клінічних випробувань, дозвіл на проведення яких надано центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я;
  • ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів у рамках програм розширеного доступу пацієнтів до незареєстрованих лікарських засобів та/або програм доступу суб’єктів дослідження (пацієнтів) до досліджуваного лікарського засобу після завершення клінічного випробування.

Крім того, тимчасово, на період проведення антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, та/або запровадження воєнного стану відповідно до законодавства окремі операції із ввезення на митну територію України та постачання на митній території України лікарських засобів та медичних виробів звільняються від оподаткування ПДВ за умовами, визначеними п. 32 підрозд. 2 розд. ХХ Податкового кодексу України.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»