• Посилання скопійовано

ПДВ за нульовою ставкою на пальне для ЗСУ: рішення Уряду

До завершення воєнного стану обкладаються ПДВ за ставкою 0% операції з постачання товарів (запасних частин, акумуляторних батарей, шин, охолоджуючих рідин, комплектуючих, додаткового обладнання тощо) для ТЗ, а також пально-мастильних матеріалів ЗСУ

ПДВ за нульовою ставкою на пальне для ЗСУ: рішення Уряду

Уряд постановою від 18.07.2024 №831 вніс зміни до Постанови КМУ від 02.03.2022 №178 «Деякі питання обкладення податком на додану вартість за нульовою ставкою у період воєнного стану».

Нею установлено, що до припинення чи скасування воєнного стану обкладаються ПДВ за нульовою ставкою операції з постачання товарів (запасних частин, акумуляторних батарей, автомобільних шин, охолоджуючих рідин, комплектуючих, додаткового обладнання тощо), визначених нормативними та технічними документами, для транспортних засобів (зокрема спеціальних, спеціалізованих транспортних засобів), а також пально-мастильних матеріалів Збройним Силам, Національній гвардії, Службі безпеки, Службі зовнішньої розвідки, іншим утвореним відповідно до законів військовим формуванням, їх зʼєднанням, військовим частинам, підрозділам, розвідувальним органам, Міністерству оборони, Державній прикордонній службі, Державній службі спеціального звʼязку та захисту інформації, Міністерству внутрішніх справ, Національній поліції, Державній службі з надзвичайних ситуацій, Управлінню державної охорони, закладам, установам або організаціям, що утримуються за кошти державного бюджету, для потреб забезпечення національної безпеки та оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

Ця постанова набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем опублікування цієї постанови. Офіційно опубліковано в "Урядовий кур'єр" 23.07.2024 №148. Тобто постанова набере чинності 1 серпня 2024 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»