• Посилання скопійовано

Як блокується схемний ПК з ПДВ при імпорті: деталі від Гетманцева

Вже рік як працює спільний аналітичний кабінет ДПС та ДМС. Він обʼєднує бази органів про рух від митниці до кінцевого споживача. За час роботи кабінету проаналізована діяльність тисяч компаній та заблокований схемний ПК з ПДВ імпортерів на суму 14 млрд грн

Як блокується схемний ПК з ПДВ при імпорті: деталі від Гетманцева

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі розповів, що 14 серпня є рівно рік як працює спільний аналітичний кабінет податкової і митниці, що обʼєднує бази даних фіскальних органів про рух від митниці до кінцевого споживача.

Нардеп підкреслив, що співставлення даних дає можливість виявити заниження вартості товарів при розмитненні та заблокувати схемний податковий кредит при спробі реалізувати його в ринок.

За час роботи кабінету була проаналізована діяльність тисяч компаній та заблокований схемний кредит імпортерів на суму 14 млрд грн.

Гетманцев переконаний, що працюючий кабінет врешті покладе край системним зловживанням при імпорті товарів, хоча сам факт таких зловживань у війну є за межею будь-якої моралі.

Спочатку у пості він навів один з свіжих прикладів виявлених зловживань. А саме:

«ТОВ «М» імпортовано у 2023-2024 роках меблів ТМ «GT Racer» на загальну суму 26 млн грн, значна частина якої (16 млн грн були продані за кеш).

Крім того, меблі ввозилися за заниженою ціною.

Ціна розмитнення крісла GT Racer B-4029B Black складає 400,27 грн, при цьому це крісло в Україні реалізується за ціною 3 166,67 грн, зростання ціни становить 7,9 раза.

Аналогічно ціна розмитнення крісла GT Racer B-1215 Black становить 436,93 грн, при цьому це крісло в Україні реалізується за ціною 1 665,83 грн, зростання ціни – 3,8 раза.

Також ціни розмитнення крісел GT Racer B-606C Black та GT Racer B-717A Black становлять відповідно 580,45 грн та 803,43 грн, при цьому ці крісла в Україні реалізуються за цінами відповідно 1 874,17 грн та 2 541,67 грн, зростання цін – 3,2 раза.

Вказаний суб'єкт протягом 2023 - 2024 років має податкову ефективність на рівні 0%.»

Але згодом Гетманцев вирішив видалити цей приклад. Наразі вже у пості цих розрахунків немає.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»