• Посилання скопійовано

В яких випадках здійснюється сплата до бюджету узгоджених сум ПЗ з ПДВ?

Із власного поточного рахунку платник ПДВ перераховує кошти на бюджетний рахунок, відкритий у Казначействі, за яким здійснюється контроль територіальним органом ДПС, у разі сплати ПЗ, визначених при перевірках

В яких випадках здійснюється сплата до бюджету узгоджених сум ПЗ з ПДВ?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області зазначають, що відповідно до п. 200-1.1 і 200-1.2 ПКУ, платникам ПДВ Казначейством автоматично на безоплатній основі відкривається рахунок у системі електронного адміністрування податку.

На СЕА ПДВ платник ПДВ перераховує кошти з власного поточного рахунка у сумі, необхідній для досягнення розміру суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних а також у сумі, необхідній для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань.

Кошти з рахунку СЕА ПДВ платника ПДВ перераховуються Казначейством у строки встановлені Порядком електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014 №569 до Державного бюджету в сумі податкових зобов'язань з ПДВ, що підлягає сплаті за наслідками звітного податкового періоду.

Із власного поточного рахунку платник ПДВ перераховує кошти на бюджетний рахунок, відкритий у Казначействі, за яким здійснюється контроль територіальним органом ДПС, у разі:

  • сплати податкових зобов'язань, визначених контролюючим органом  відповідно до пп. 54.3.1, 54.3.2, 54.3.4 - 54.3.6 ПКУ;
  • сплати штрафних санкцій і пені, які передбачені ПКУ.

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»