• Посилання скопійовано

Відображення у складі витрат суми амортизації витрат на придбання ОЗ

Лист ДПСУ від 02.12.2011 р. №6761/6/15-1415 «Про розгляд листа»

Податкова відповіла на лист щодо відображення у складі витрат суми амортизації витрат на придбання кондиціонера, спліт-системи, пилососа тощо.

ДПСУ зазначає, що амортизація витрат платника податку, пов’язаних із придбанням основних засобів, що використовуються у госпдіяльності юрособи, відображається у складі:

— собівартості виготовлених та реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг згідно з пп. «б» пп. 138.8.5 ст. 138 ПКУ;

— інших витрат згідно з пп. «в» пп. 138.10.2 ст. 138 ПКУ.

Таким чином, суми амортизації витрат на придбання основних засобів відображаються у складі витрат у залежності від напрямку їх використання за умови, що такі основні засоби використовуються безпосередньо в госпдіяльності та не є необоротними матеріальними активами.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»