• Посилання скопійовано

Придбання у «єдиноподатника» — без податкових наслідків

Які будуть податкові наслідки для юридичної особи — платника податку на прибуток у разі понесення витрат на придбання товарно-матеріальних цінностей та отримання послуг від фізосіб-підприємців — платників єдиного податку 1-ї та 2-ї груп?

У випадку здійснення названих Вами операцій податкових наслідків для юридичної особи — платника податку на прибуток законодавством не передбачено. В Узагальнюючій податковій консультації з питання формування витрат щодо операцій з фізичними особами — підприємцями, які застосовують спрощену систему оподаткування, затвердженій наказом Державної податкової служби України від 15.02.2012 р. №121, зазначено: «починаючи з 1 січня 2012 року юридичні особи — платники податку на прибуток при визначенні об’єкта оподаткування можуть включати до складу витрат витрати з придбання товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичних осіб — підприємців, які сплачують єдиний податок, незалежно від групи, до якої віднесено фізичну особу — підприємця, за умови, що такі витрати пов’язані з господарською діяльністю платника».

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»