• Посилання скопійовано

Момент виникнення доходу при виконанні робіт за рахунок бюджетних коштів

Коли виникають дохід та податкові зобов’язання при виконанні робіт за рахунок бюджетних коштів?

До набрання чинності Податковим кодексом валові доходи та податкові зобов’язання з ПДВ виникали на дату отримання таких коштів.
У Податковому кодексі аналогічна норма збереглася лише щодо ПДВ.
Згідно з п. 187.7 датою виникнення податкових зобов’язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на банківський рахунок платника податку або дата отримання відповідної компенсації у будь-якій іншій формі, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов’язаннями перед бюджетом.
А от при визначенні доходів виняток зроблено лише для коштів цільового фінансування (п. 187.7). В усіх інших випадках дата виникнення доходу визначається за загальним правилом згідно з п. 137.1 за датою складання акта або іншого документа, оформленого відповідно до вимог чинного законодавства, який підтверджує виконання робіт або надання послуг.

Джерело: Асоціація платників податків України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»