• Посилання скопійовано

Порядок відображення витрат на ремонт основних засобів

Чи може підприємство, не використавши 10-відсотковий ліміт для ремонту основних засобів, понесені витрати на ремонт віднести на об’єкт основного засобу, щодо якого здійснювався ремонт?

Порядок відображення витрат на ремонт основних засобів передбачено п. 146.11 та 146.12 ст. 146 ПКУ.
Платник податку на прибуток має право визначити порядок відображення вартості ремонтів та поліпшень об’єктів основних засобів у податковому обліку, а саме:
— або віднести до складу витрат у сумі, яка перевищує 10 відсотків сукупної балансової вартості всіх груп основних засобів, що підлягають амортизації, на початок звітного податкового року, а суму перевищення віднести на об’єкт основного засобу, щодо якого здійснюється ремонт та поліпшення;
— або у повній сумі віднести на об’єкт основного засобу, щодо якого здійснюються ремонт та поліпшення, навіть якщо сума десятивідсоткового обмеження ще не вичерпана.

Джерело: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»