• Посилання скопійовано

Кабмін пропонує скасувати пільги з податку на прибуток для окремих категорій платників

Про це йдеться у проекті Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків та зборів», за інформацією прес-служби Ради підприємців при Кабміні

Кабінет Міністрів пропонує скасувати податкові пільги з податку на прибуток для окремих категорій платників, зокрема, підприємств енергетики, підприємств — виробників біопалива. Крім того, пропонується встановити, що в разі укладення договорів, що передбачають здійснення продажу товарів (робіт, послуг) нерезидентам, які мають офшорний статус, або при здійсненні продажу через таких нерезидентів доходи, отримані платником податків у рахунок оплати вартості проданих товарів, включаються до складу доходу таких платників податків у сумі, що становить 120% вартостей цих товарів.
Також пропонується збільшення питомої ваги специфічної ставки акцизного податку в мінімальному акцизному податковому зобов'язанні з одночасним зменшенням впливу адвалорної ставки; встановлення відповідальності за порушення умов транспортування, зберігання, виробництва та реалізації підакцизної продукції; введення авансових платежів акцизного податку при придбанні марок акцизного збору; розширення групи підакцизних товарів за рахунок нафтопродуктів, що є компонентами бензину, дизельного палива.
Згідно із законопроектом при Державній податковій службі буде створено центр проведення експертиз встановлення права відбору зразків.
Пропонується ввести 6-місячний термін дії марок акцизного збору старого зразка у разі заміни зразків таких марок новими.
Більше того, планується запровадження для платників спрощеної системи, які обрали другу групу, податкового періоду — календарний рік (замість календарного кварталу); скасування обмежень за критерієм кількості найманих працівників для 5, 6 груп платників єдиного податку; зниження ставки єдиного податку для 5 і 6 груп за 7% і 10% до 5% і 7%; введення електронної форми заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування.
Згідно із законопроектом планується розширити коло платників збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, у тому числі і для суб'єктів господарювання, які купують природний газ для забезпечення власних потреб як паливо і сировину у нерезидентів, а також нафтогазовидобувних підприємств, що використовують видобутий природний газ як паливо і сировину не тільки для цілей нафто-, газовидобування.
Також планується встановити спрощення порядку реєстрації платником ПДВ шляхом введення процедури в електронній формі; підстави для проведення перевірок платників податків, які здійснюють діяльність на ринках, в інших місцях здійснення торгівлі (надання послуг), зокрема тих, що надають послуги з перевезення; обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій, включаючи замовлення з використанням мережі Інтернет, за винятком платників єдиного податку першої та другої груп; з 1 липня 2013 р. запровадити первинну реєстрацію тільки тих РРО, які створюють контрольну стрічку в електронній формі та відповідають вимогам, установленим статтею 13 Закону; ввести забезпечувальні заходи у вигляді податкової застави на період оскарження платником податків рішення органу ДПС; встановити право органів ДПС стягувати кошти з рахунків платника податків за рішенням керівника органу ДПС у разі, якщо сума податкового боргу не перевищує 100 мінімальних заробітних плат, а також якщо податковий борг виник унаслідок несплати грошового зобов'язання та/або пені, самостійно задекларованих платником.
Джерело: РБК-Україна

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»