• Посилання скопійовано

Міндоходів схвалює спрощення адміністрування податку на прибуток

Міндоходів розглянуло питання щодо сплати консолідованого податку за місцезнаходженням відокремлених підрозділів юридичних осіб

Міндоходів схвалює спрощення адміністрування податку на прибуток

Міндоходів розглянуло питання стосовно законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України».

Заявники пропонують виключити пункт 152.4 ПКУ, який визначає порядок нарахування податку в разі наявності відокремлених підрозділів у складі платника податку - юрособи, відповідно до якої платник податку, який має у своєму складі відокремлені підрозділи, розташовані на території іншої, ніж такий платник податку, територіальної громади може на власний розсуд прийняти рішення щодо сплати консолідованого податку та сплачувати податок за місцезнаходженням таких відокремлених підрозділів, а також за своїм місцезнаходженням.

Враховуючи, що виключення зазначеної норми з Податкового кодексу України призведе до спрощення адміністрування податку на прибуток, зменшить кількість звітності, що складають платники податку, а також сприятиме гармонізації податкового та бухгалтерського обліку, у тому числі за міжнародними стандартами, Міністерство доходів і зборів України підтримує такі пропозиції (Лист Міндоходів від 27.11.2013 р. №18380/5/99-99-19-03-01-06).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»