• Посилання скопійовано

Розрахунок авансового внеску з податку на прибуток на суму виплачених дивідендів

ДФСУ розглянула питання щодо розрахунку авансового внеску з податку на прибуток підприємств на суму виплачених дивідендів

Розрахунок авансового внеску з податку на прибуток на суму виплачених дивідендів

У листі від 12.02.2016 р. №5009/7/99-99-19-02-01-17 фахівці ДФСУ зазначили, що для розрахунку авансового внеску з податку на прибуток на суму виплачених дивідендів (прирівняних до них платежів) передбачено Додаток АВ до рядка 20 АВ Декларації №897.

У рядку 1 Додатка АВ відображається загальна сума виплачених у звітному (податковому) періоді дивідендів (прирівняних до них платежів).

При цьому у рядках 1.1 – 1.5 Додатка АВ зазначається інформація про суми дивідендів (прирівняних до них платежів), виплачених окремим категоріям власників корпоративних прав та окремими категоріями емітентів корпоративних прав, а саме:

  • фізичним особам (рядок 1.1);
  • інститутом спільного інвестування (рядок 1.2);
  • платникам податку, прибуток якого звільнений від оподаткування відповідно до положень Кодексу – у розмірі прибутку, звільненого від оподаткування у періоді, за який виплачуються дивіденди (рядок 1.3);
  • материнською компанією (рядок 1.4);
  • частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями відповідно до ст. - 11-1 Закону України "Про управління об'єктами державної власності" (рядок 1.5).

Податківці зауважують, що наведений у рядках 1.1 – 1.5 Додатка АВ перелік сум виплачених дивідендів не є виключним переліком всіх виплачених сум дивідендів (прирівняних до них платежів) і значення показника, відображеного у рядку 1 Додатка АВ може відрізнятися від суми рядків 1.1 – 1.5 Додатка АВ.

У рядку 2 Додатка АВ відображається сума перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над значенням об'єкта оподаткування за відповідний(і) податковий(і) (звітний(і)) рік (роки), за результатами якого(их) виплачуються дивіденди.

У цьому ж листі Державна фіскальна роз'яснила також порядок визначення суми податку на прибуток за 2015 рік з урахуванням авансових внесків. Більше про це тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»