• Посилання скопійовано

Амортизація орендованої державної нерухомості: коригуємо фінрезультат

ДФС роз’яснила питання, чи виникають коригувальні різниці при амортизації орендованої державної нерухомості

Амортизація орендованої державної нерухомості: коригуємо фінрезультат

У листі від 19.09.2016 р. № 20299/6/99-99-15-02-02-15 податківці зазначають, що згідно з абз. 1 п. 138.1 та абз. 1 п. 138.2 ПКУ фінрезультат до оподаткування збільшується, зокрема на суму нарахованої амортизації основних засобів або нематеріальних активів відповідно до національних П(С)БО або МСФЗ, та відповідно зменшується на суму розрахованої амортизації основних засобів або нематеріальних активів відповідно до п. 138.3 ПКУ.

Розрахунок амортизації основних засобів або нематеріальних активів здійснюється відповідно до НП(С)БО або МСФЗ з урахуванням обмежень, встановлених пп. 14.1.138 ПКУпп. 138.3.2 – 138.3.4 ПКУ. При такому розрахунку застосовуються методи нарахування амортизації, передбачені НП(С)БО, крім «виробничого» методу.

Тож, у разі якщо державне нерухоме майно підпадає під визначення основних засобів і використовується платником податку у господарській діяльності і по ньому нараховується амортизація відповідно до НП(С)БО, то коригування фінансового результату до оподаткування по таких основних засобах здійснюється відповідно до ст. 138 Кодексу та відображається в додатку Р1 до рядка 03 Р1 Декларації (Різниці, які виникають при нарахуванні амортизації необоротних активів (ст. 138 ПКУ). 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»