• Посилання скопійовано

Податкова амортизація основних засобів підприємства, створеного шляхом виділу

ДФСУ розглянула питання щодо амортизації основних засобів підприємства, створеного шляхом виділу, та застосування до них строків використання

Податкова амортизація основних засобів підприємства, створеного шляхом виділу

ДФСУ у листі від 04.07.2016 р. №14492/6/99-99-15-02-02-15 зазначила, що податковій амортизації основних засобів підприємства, яке виділилось, згідно з пп. 138.3.1 ПКУ підлягає балансова (залишкова) вартість основних засобів, переданих по розподільчому балансу новоствореному платнику, вартість яких визначена за правилами податкового обліку та відображена в податковій декларації підприємства, з якого був здійснений виділ.

Крім того, якщо строки корисного використання (експлуатації) об'єкта основних засобів в бухобліку менші, ніж мінімально допустимі строки амортизації основних засобів, то для розрахунку амортизації використовуються строки, встановлені пп. 138.3.3 ПКУ.

Якщо ж вони є більшими, то для розрахунку амортизації використовуються строки корисного використання (експлуатації) об'єкта основних засобів, встановлені в бухгалтерському обліку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»