• Посилання скопійовано

Затверджено зміни до порядку попереднього узгодження цін у контрольованих операціях

Уряд вніс зміни до Порядку попереднього узгодження цін у контрольованих операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають односторонній, двосторонній та багатосторонній характер, для цілей трансфертного ціноутворення

Затверджено зміни до порядку попереднього узгодження цін у контрольованих операціях

Кабмін постановою від 29.03.2017 р. № 194  вніс зміни до Порядку попереднього узгодження цін у контрольованих операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають односторонній, двосторонній та багатосторонній характер, для цілей трансфертного ціноутворення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2015 р. № 504.

Рішення прийняте на виконання Закону №1797, згідно з яким узгодженню підлягає не конкретна ціна у контрольованих операціях великих платників податків, а методологія встановлення відповідності умов таких операцій принципу "витягнутої руки", на строк до 5 років на підставі договору про попереднє узгодження ціноутворення.

Також враховано світовий досвід та пропозиції бізнес спільноти в частині набрання чинності договором про попереднє узгодження ціноутворення. У разі дотримання умов зазначеного договору контролюючі органи не мають права приймати рішення про донарахування податкових зобов'язань, штрафів, пені стосовно контрольованих операцій, які є предметом такого договору.

Прийняття постанови, на думку Кабміну, сприятиме зменшенню податкових ризиків, можливості вирішувати без суперечок складні випадки трансфертного ціноутворення, спрощенню податкового адміністрування великих платників податків та зменшенню витрат на контроль за трансфертним ціноутворенням, а також запобіганню тривалим та витратним процедурам, пов'язаним з перевірками та судовими справами. 

Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»