• Посилання скопійовано

Ставка податку на прибуток 0%: чи можлива для операцій з біопаливом?

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо застосування ставки податку на прибуток нуль відсотків за операціями з виробництва та продажу біопалива

Ставка податку на прибуток 0%: чи можлива для операцій з біопаливом?

ДФСУ у листі від 03.04.2017 р. №4596/К/99-99-15-02-02-14 зазначила, що згідно з пп. 2.2, 2.13 п. 44 підрозділу 4 розділу XX ПКУ обмеження щодо застосування нульової ставки з податку на прибуток встановлено для суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, оптовий продаж, експорт, імпорт підакцизних товарів та зовнішньоекономічну діяльність (крім діяльності у сфері інформатизації).

Відповідно до пп. 14.1.145 ПКУ підакцизні товари (продукція) – товари за кодами згідно з УКТЗЕД, на які цим Кодексом встановлено ставки акцизного податку.

Перелік підакцизних товарів та ставки, за якими обчислюється акцизний податок при справлянні податку з цих товарів, визначено п. 215.3 ПКУ.

Отже, якщо біопаливо належить до підакцизних товарів, то при здійсненні операцій з виробництва та продажу такого біопалива ставка податку на прибуток нуль відсотків не застосовується.

Підприємство також не може застосовувати нульову ставку з податку на прибуток у разі здійснення експортних операцій незалежно, чи є таке біопаливо підакцизним товаром.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»