• Посилання скопійовано

Затверджено перелік організаційно-правових форм нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток

Перелік затверджено відповідно до пп. «г» пп. 39.2.1.1 ПКУ з метою правильності визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток

Затверджено перелік організаційно-правових форм нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток

Нагадаємо, що згідно з пп. 39.2.2.1 ПКУ, починаючи з 2017 року, до кола контрольованих операцій потрапили, зокрема, господарські операції, що здійснюються з нерезидентами, які не сплачують податок на прибуток (корпоративний податок), у тому числі з доходів, отриманих за межами держави реєстрації таких нерезидентів, та/або не є податковими резидентами держави, в якій вони зареєстровані як юридичні особи. Докладніше про це ми писали тут>>

Перелік організаційно-правових форм таких нерезидентів в розрізі держав (територій) затверджується Кабінетом Міністрів України, але тільки зараз це було зроблено постановою від 04.07.2017 р. № 480.

Переглянути перелік можна тут>>

Зверніть увагу: якщо нерезидентом, організаційно-правова форма якого включена до переліку, затвердженого КМУ, у звітному році сплачувався податок на прибуток (корпоративний податок), господарські операції платника податків з ним за відсутності критеріїв, визначених пп. "а"-"в"  пп. 39.2.1.1 ПКУ, визнаються неконтрольованими.  

Звісно, підтвердити факт сплати такого податку має сам нерезидент - документом, виданим компетентним органом держави (території) його резидентства. 

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»