• Посилання скопійовано

Декларація з податку на прибуток без фінансової звітності вважається неподаною

Нормами ПКУ передбачено, що фінансова звітність є додатком до податкової декларації з податку на прибуток та її невід’ємною частиною. А як буде розцінено податківцями подання декларації без фінансової звітності?

Декларація з податку на прибуток без фінансової звітності вважається неподаною

ДФСУ у ІПК від 14.06.2018 р. №2599/6/99-99-15-02-01-15/ІПК нагадало, що фінансова звітність, що складається та подається платниками податку на прибуток є додатком до податкової декларації з податку на прибуток та її невід’ємною частиною.

При цьому, податківці звернули увагу, що згідно з п. 48.3 ПКУ податкова декларація повинна містити обов’язкові реквізити, зокрема інформацію про додатки, що додаються до податкової декларації та є її невід’ємною частиною.

Пунктом 48.7 ПКУ передбачено, що податкова звітність, складена з порушенням норм ст. 48 ПКУ, не вважається податковою декларацією.

Таким чином, декларація з податку на прибуток без фінансової звітності вважається такою, що не подана.

Відповідно, якщо суб’єкт господарювання подав декларацію з податку на прибуток без фінансової звітності і не виправив дану помилку у терміни, встановлені для подання такої звітності, то до нього застосовується відповідальність передбачена п. 120.1 ПКУ, а саме:

  • штраф в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання;
  • штраф у розмірі 1020 гривень за ті ж дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»