• Посилання скопійовано

Переведення поворотної у безповоротну фіндопомогу: наслідки з податку на прибуток

Чи здійснюється платником податку на прибуток коригування фінансового результату до оподаткування відповідно до пп. 140.5.10 ПКУ на суму наданої ним поворотної фінансової допомоги, яка не була повернута? Розповіли податківці

Переведення поворотної у безповоротну фіндопомогу: наслідки з податку на прибуток

ДФСУ у підкатегорії 102.13 ресурсу «ЗІР» роз’яснила: якщо особа, що не є платником податку (крім фізичної особи) або платник податку, який оподатковується за ставкою 0% відповідно до п. 44 підрозд. 4 розд. XX ПКУ, протягом визначеного строку не повертає поворотну фінансову допомогу, то така допомога вважається безповоротною і платником податку на прибуток здійснюється коригування фінансового результату до оподаткування відповідно до пп. 140.5.10 ПКУ на суму наданої ним поворотної фінансової допомоги.

Слід зазначити, що нормами ПКУ не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на суму безповоротної фінансової допомоги, наданої іншій юридичній особі – платнику податку на прибуток на загальних підставах. Такі операції відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»