• Посилання скопійовано

Податок на виведений капітал замінить податок на прибуток з 2019 року, – Южаніна

Відповідний законопроект буде виставлений на голосування у Верховній Раді в найближчі тижні

Податок на виведений капітал замінить податок на прибуток з 2019 року, – Южаніна

Про це кореспонденту LIGA.net повідомила голова Комітету з питань податкової та митної політики Ради Ніна Южаніна.

"Консенсус в парламенті є, на 90% ПнВК буде введений з 2019 року. Президент наполягає на тому, що бюджет-2019 має бути зверстаний вже з урахуванням ПнВК, тому голосування потрібно провести якомога швидше - думаю, це станеться в найближчі тижні", - зазначила Южаніна.

Зараз депутати ведуть консультації з Мінфіном. "Це потрібно для їх розуміння тих компенсаторів впливу нового податку, які повинні бути закладені в бюджет", - повідомила глава податкового комітету.

Потенційні недонадходження в бюджет в перший рік ПнВК становитимуть 20-35 млрд грн. Для більш точних оцінок потрібно детально вивчити досвід інших країн, Україна в цьому сенсі активно консультується з Естонією, сказала Южаніна.

Нагадаємо, що законопроект №8557 про введення податку на виведений капітал Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради 4 липня. Аналіз цього законопроекту читайте тут (для передплатників).

Також раніше Кабінет Міністрів прорахував три сценарії розвитку економіки на 2019-2021 роки. Другий сценарій передбачає реалізацію складних реформ, в тому числі, оподаткування доходів підприємств (введення податку на виведений капітал). Згідно з цим сценарієм в 2019 році зростання ВВП складе 4,1%, в 2020 році - 5%, в 2021 році - 5,4%.

***

Читайте також:

Джерело: ЛІГА.net

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»