• Посилання скопійовано

Повернення невикористаних цільових коштів: наслідки для неприбутківця

Чи призведе до втрати статусу неприбутківця повернення співвласникам невикористаного цільового фінансування? Консультує ДФС

Повернення невикористаних цільових коштів: наслідки для неприбутківця

Податківці у консультації від 07.02.2019 р. №432/6/99-99-15-02-02-15/ІПК нагадали, що доходи (прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами (абз. 1 пп. 133.4.2 ПКУ).

Відповідно до пп. 133.4.6 ПКУ, до неприбуткових організацій, що відповідають вимогам п. 133.4 ПКУ і не є платниками податку на прибуток підприємств, віднесені, зокрема, ОСББ.

Своєю чергою, відповідно до ст. 21 Закону №2866 до складових коштів ОСББ відносяться, зокрема, внески і платежі співвласників, пасивні доходи.

Тому податківці у консультації зазначають, що повернення ОСББ співвласникам невикористаних цільових коштів, попередньо внесених ними на утеплення фасаду будинку за програмою співфінансування з міською радою, у зв’язку з припиненням фінансування цієї програми не є підставою для виключення ОСББ з Реєстру неприбуткових установ та організацій за умови дотримання вимог, встановлених п. 133.4 ПКУ.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»