• Посилання скопійовано

Незабаром з'явиться порядок встановлення відповідності умов контрольованих операцій зі сировинними товарами принципу «витягнутої руки»

Мінфін завершив роботу над проєктом Порядку встановлення відповідності умов контрольованих операцій зі сировинними товарами принципу «витягнутої руки»

Незабаром з'явиться порядок встановлення відповідності умов контрольованих операцій зі сировинними товарами принципу «витягнутої руки»

На виконання пп. 39.3.3.4 ПКУ Мінфін спільно з ДПС завершив роботу над проектом Порядку встановлення відповідності умов контрольованих операцій із сировинними товарами принципу «витягнутої руки» (далі – Порядок).

Нагадуємо, що перелік сировинних товарів затверджено постановою КМУ від 09.12.2020 р. №1221 «Про затвердження переліку сировинних товарів та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2016 р. №616».

Проект Порядку визначає, зокрема:

  • пріоритетність методу порівняльної неконтрольованої ціни та особливості застосування інших методів трансфертного ціноутворення;
  • підходи до функціонального аналізу, визначення бізнес-моделей, вибору сторони, що досліджується, використання зовнішніх джерел інформації;
  • особливості здійснення коригувань зіставності операцій із сировинними товарами;
  • вимоги щодо котирувальних цін в розрізі груп сировинних товарів (зернові, олійні культури, нафтопродукти, феросплави, металопродукція тощо).

Проект Порядку>>>

Презентація Порядку відбудеться 7 вересня 2021 року з 14:00 до 16:30 (деталі за посиланням).

Мінфін очікуватиме на пропозиції та коментарі до редакції Порядку від експертного та бізнес середовища до 21 вересня 2021 року. Пропозиції та коментарі щодо Порядку необхідно одночасно надати на електронні адреси: nhorieva@minfin.gov.uavsyniavskyi@minfin.gov.ua та ostepanov@tax.gov.ua.

Одержані пропозиції та коментарі будуть обговорюватися із експертами та представниками бізнесу під час круглого столу 23 вересня 2021 року (деталі будуть повідомлені додатково), до якого планується залучити представників Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики, членів Експертної ради з питань підготовки узагальнюючих податкових консультацій, профільних фахівців Державної податкової служби, а також експертів ОЕСР та проекту EU4PFM в Україні.

Мінфін презентував проект Порядку встановлення відповідності умов контрольованих операцій із сировинними товарами принципу «витягнутої руки». З матеріалами можна ознайомитися тут.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»