• Посилання скопійовано

Переоцінили ОЗ при переході на МСФЗ: як нараховувати податкову амортизацію?

Для розрахунку амортизації у податковому обліку визначається вартість ОЗ без урахування їх переоцінки (уцінки, дооцінки), здійсненої в результаті переходу на МСФЗ

Переоцінили ОЗ при переході на МСФЗ: як нараховувати податкову амортизацію?

ДПС у Львівській області визначає , що розрахунок амортизації ОЗ або нематеріальних активів щодо національних ПБО або МСФЗ із урахуванням обмежень, встановлених пп. 14.1.138 ст. 14 , підпунктами 138.3.2 - 138.3.4 ст. 138 ПКУ . Для такого розрахунку застосовуються методи нарахування амортизації, відповіді на національні стандарти бухгалтерського обліку, методи «виробничого». Для розрахунку амортизації за  п. 138.3 ст. 138 ПКУ визначає вартість ОЗ та нематеріальних активів без урахування їх переоцінок (утинок, дооцінок), проведених відповідно до положень бухгалтерського обліку.

Таким чином, для розрахунку амортизації в податковій обліковій системі, яка відхиляється від визначеного об'єкта, який виступає за рахунок надходження прибуткових підприємств, визначає кількість ОЗ без урахування їх переоцінок (утинів, дооцінок), здійснених у процесі переходу до міжнародних стандартів фінансової влади.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у  Telegram  та  VIBER . Приєднуйтесь і побачите найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»