• Посилання скопійовано

Чи сплачують авансовий внесок при виплаті дивідендів резиденти «Дія.Сіті»?

Резидент «Дія.Сіті», який є платником податку на загальних підставах, не звільнений від сплати авансових внесків з податку на прибуток при виплаті ним дивідендів

Чи сплачують авансовий внесок при виплаті дивідендів резиденти «Дія.Сіті»?

ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що резиденти «Дія Сіті» – платники податку на особливих умовах звільняються від обов’язку сплати авансових внесків з податку на прибуток у разі виплати дивідендів.

Підставою для такого звільнення є доповнення Законом України від 14.12.2021 р. №1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» до п. 57.1-1 ПКУ новим пп. 57.1-1.8, згідно з яким починаючи з 01.01.2022 резиденти Дія Сіті – платники податку на особливих умовах звільняються від обов’язку сплати авансових внесків з податку на прибуток у разі виплати дивідендів.

При цьому резидент Дія Сіті, який є платником податку на загальних підставах, не звільнений від сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств при виплаті ним дивідендів.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»