• Посилання скопійовано

Гіг-спеціалісту надано для роботи обладнання: які податкові наслідки?

Вартість майна, наданого гіг-спеціалісту без виписування вимог щодо компенсації його вартості, повинна враховуватися під час розрахунку податку на операції резидента Дія Сіті та відображатися у рядку 16 Додатка Дія періоду передачі такого майна

Гіг-спеціалісту надано для роботи обладнання: які податкові наслідки?

Чи вважається надання обладнання гіг-спеціалістам для виконання ними своїх обов’язків за гіг-контрактом операцією з безкоштовного постачання, яка прирівнюється до операцій, які підлягають оподаткуванню 9% на період використання такого обладнання та за умови, що таке обладнання буде повернуто у разі припинення гіг-контракту? 

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що гіг-контракт – це цивільно-правовий договір, за яким гіг-спеціаліст зобов'язується виконувати роботи та/або надавати послуги відповідно до завдань резидента Дія Сіті як замовника, а резидент Дія Сіті зобов'язується оплачувати виконані роботи та/або надані послуги і забезпечувати гіг-спеціалісту належні умови для виконання робіт та/або надання послуг, а також соціальні гарантії. При цьому гіг-спеціалістом є фізична особа, яка за гіг-контрактом є підрядником та/або виконавцем. 

Резидент Дія Сіті забезпечує гіг-спеціаліста обладнанням та іншими засобами, необхідними для виконання робіт (надання послуг), якщо інше не передбачено гіг-контрактом. 

При цьому сума вартості майна, наданого гіг-спеціалісту без виписування вимог щодо компенсації його вартості,  повинна враховуватися під час розрахунку податку на операції резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах та відображатися у рядку 16 Додатка Дія того звітного періоду, коли відбулася передача такого майна. При цьому у разі повернення у наступних податкових періодах такого майна резидент  Дія Сіті – платник податку на прибуток на особливих умовах зазначає вартість поставленого товару у рядку 42 Додатка Дія (зі знаком «-»). 

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»