• Посилання скопійовано

Чи збільшувати фінрезультат на суму наданої безповоротної допомоги нерезиденту?

Платнику податку на прибуток потрібно здійснювати коригування фінансового результату до оподаткування на суму перерахованої безповоротної фінансової допомоги (безоплатно наданих товарів, робіт, послуг) нерезиденту

Чи збільшувати фінрезультат на суму наданої безповоротної допомоги нерезиденту?

Податківці у підкатегорії 102.01 ЗІР вказали, що фінансовий результат до оподаткування збільшується відповідно до:

  • пп. 140.5.10 ПКУ на суму такої безповоротної фінансової допомоги (безоплатно наданих товарів, робіт, послуг), – якщо нерезидент не сплачує податок на доходи нерезидента з джерелом їх походження з України з суми безповоротної (безоплатно наданих товарів, робіт, послуг) фінансової допомоги, відповідно до міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування;
  • до пп. 140.5.5-1 ПКУ на суму 30 відс. вартості безоплатно наданих товарів, у тому числі необоротних активів, робіт та послуг нерезиденту, зареєстрованому у державі (на території), включеній до переліку держав (територій), затвердженого Кабінетом Міністрів України відповідно до пп. 39.2.1.2 ПКУ, або нерезиденту, організаційно-правова форма якого включена до переліку затвердженого Кабінетом Міністрів України відповідно до пп. «г» пп. 39.2.1.1 ПКУ, – якщо не досягнуті вартісні критерії для визначення операцій контрольованими.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»