• Посилання скопійовано

Додаткове оподаткування прибутків банків: прийнято у І читанні закон

Нардепи прийняли у І читанні законопроєкт №9656-д про додаткове оподаткування прибутків банків. За ним вводиться подвійна ставка податку на прибуток (замість 18% буде 36%)

Додаткове оподаткування прибутків банків: прийнято у І читанні закон

19 жовтня ВРУ прийняла за основу законопроєкт №9596-д про внесення зміни до підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ щодо особливостей оподаткування банків. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Законопроєктом шляхом внесення зміни до підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ передбачається запровадження для банків підвищеної ставки податку на прибуток підприємств – 36% за результатами податкових (звітних) періодів, починаючи з 1 січня 2024 року по 31 грудня 2025 року.

При цьому, банки не матимуть права зменшувати фінансовий результат до оподаткування податкового (звітного) періоду на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування платника минулих податкових (звітних) років. 

Сума такого від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років, у тому числі, отриманого з 1 січня 2024 року по 31 грудня 2025 року, зменшуватиме фінансовий результат до оподаткування майбутніх податкових (звітних) періодів починаючи з 1 січня 2026 року.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»