• Посилання скопійовано

Додаткове оподаткування прибутків банків: опубліковано Закон

6 грудня Зеленський підписав Закон №3474 про додаткове оподаткування прибутків банків. За ним оподаткування надприбутків банків за результатами 2023 року буде здійснено за ставкою 50%. А 7 грудня Закон було опубліковано в "Голосі України"

Додаткове оподаткування прибутків банків: опубліковано Закон

16 листопада Комітет ВРУ з податкової політики розглянув підготовлений до ІІ читання законопроєкт №9656-д та вирішив рекомендувати його до прийняття в цілому.

А вже 21 листопада ВРУ підтримала його у ІІ читанні та в цілому.

6 грудня Президент підписав Закон України від 21.11.2023 №3474-IX "Про внесення зміни до підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування банків". З його текстом можна ознайомитися тут.  

Законом №3474 шляхом внесення зміни до підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ передбачено запровадження для банків підвищеної ставки податку на прибуток підприємств:

  • оподаткування надприбутків банків за результатами 2023 року буде здійснено за ставкою 50%;
  • починаючи з 2024 року до 31 грудня 2025 року  базова ставка податку на прибуток для банків становитиме 25%.

Закон має набрати чинності з наступного дня після його офіційного опублікування, але нова ставка податку на прибуток для банків у 25% запрацює з 1 січня 2024 року. 7 грудня Закон було опубліковано в "Голосі України".

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»