• Посилання скопійовано

Як новим резидентам Дія Сіті розрахувати частку вартості майна, придбаного у «єдинника»?

Резиденти Дія Сіті, які зареєстровані протягом 2024 року (новостворені), цього року розрахунок частки вартості майна, придбаного у «єдинника», проводять на підставі показників Звіту про фінансові результати за 2024 рік

Як новим резидентам Дія Сіті розрахувати частку вартості майна, придбаного у «єдинника»?

ДПС в Івано-Франківській області розповідає, що відповідно до пп. 141.9-1.2.12 ПКУ об’єктом оподаткування резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах є, зокрема, операції з виплати у грошовій формі та/або відмінній від грошової формі у зв’язку з придбанням майна (робіт, послуг) у платників єдиного податку в сумі, визначеній за правилами, встановленими пп. 135.2.1.15 ПКУ.

Пунктом 59 підрозд. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ встановлено, що норми, визначені пп. 135.2.1.15, пп. 141.9-1.2.12 ПКУ, застосовуються до податкових (звітних) періодів починаючи з 01 січня 2024 року.

Установити, що у 2024 році розміри придбання майна, робіт, послуг (крім роялті) у платника єдиного податку протягом податкового (звітного) року, передбачені пп. 135.2.1.15 ПКУ, пп. 141.9-1.2.12 ПКУ, визначаються в розмірі, що перевищує 50 відс. суми витрат від будь-якої діяльності, визначених за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), за попередній річний звітний період. При цьому до витрат від будь-якої діяльності, визначених за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), включаються витрати, пов’язані з операційною, фінансовою та інвестиційною діяльністю.

Резиденти Дія Сіті – платники податку на особливих умовах, які зареєстровані протягом 2024 року (новостворені), у цьому календарному році розрахунок частки вартості майна (робіт, послуг), придбаного (придбаних) у платників єдиного податку, проводять на підставі показників Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за поточний річний звітний період.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»