• Посилання скопійовано

Для АЗС планують запровадити сплату авансів з податку на прибуток

За словами Южаніної, для АЗС влада пропонує запровадити авансову сплату податку на прибуток за прикладом обмінників. Про це докладніше у новині

Для АЗС планують запровадити сплату авансів з податку на прибуток
Южаніна у своєму Телеграм-каналі підкреслила, що від речників влади з фінансових питань починає просочуватися інформація щодо деталей проєкту урядового законопроєкту.

Ось про те, що для АЗС влада пропонує запровадити авансову сплату податку на прибуток за прикладом обмінників, – дізналися з інтерв'ю голови податкового комітету інформаційному агентству Укрінформ. 

За словами Южаніної, Гетманцев бере участь у робочій групі при Мінфіні, що напрацьовує зміни зі збільшення податків для пошуку додаткових 44 млрд гривень.

"Йдеться і про авансові внески з податку на прибуток з автозаправних станцій – за прикладом того, що раніше зробили з "обмінниками". Бо в країні досить багато АЗС, які працюють, "на папері" начебто не отримуючи прибутку. Зважаючи ж на маржинальність паливного бізнесу, насправді такого бути не може. Тому у впорядкуванні цього сегменту в Мінфіні бачать резерв. І я з ними погоджуюся", – говорить Гетманцев.

Н. Южаніна наголосила, що зараз вже «обмінники» щомісяця сплачують авансовий внесок з податку на прибуток за кожний пункт обміну іноземної валюти у розмірі:

  • 3-х мінімальних заробітних плат (21,3 тис. грн) - у населених пунктах понад 50 тис. осіб;
  • 1-ї мінімальної заробітної плати (7,1 тис. грн) - в інших населених пунктах.

Южаніна також навела свою позицію щодо наслідків впровадження таких сплат. Якщо впровадити подібний підхід, а в Україні налічується майже 6 тисяч АЗС, влада може розраховувати на 1,5 млрд гривень авансових внесків з АЗС на рік, майже весь обсяг яких буде врахований у сплаті податку на прибуток, що не призведе до очікуваного бюджетного ефекту.

***

Читайте також

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»