• Посилання скопійовано

Як заповнити запит про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій?

При створенні Запиту (J1305001) в Е-кабінеті передбачено автоматичне заповнення форми Запиту реєстраційними та обліковими даними. Для обрання способу отримання витягу з Реєстру слід заповнити поле «Спосіб отримання витягу»

Як заповнити запит про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій?

ДПС у Тернопільській області розповідає, що відповідно до п. 12-1 Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою КМУ від 13.07.2016 №440 (далі – Порядок), неприбуткові підприємства, установи та організації (далі – неприбуткова організація) можуть звернутися до контролюючого органу із Запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Запит).

Форму Запиту наведено у додатку 3 до Порядку.

Пунктом 12-1 Порядку визначено, що усі розділи Запиту підлягають заповненню.

Зокрема, у Запиті повинні бути заповнені такі реквізити:

  • найменування контролюючого органу, до якого подається Запит;
  • код неприбуткової організації згідно з ЄДРПОУ;
  • найменування неприбуткової організації;
  • місцезнаходження неприбуткової організації;
  • контактні номери телефонів;
  • спосіб отримання витягу;
  • прізвище, ім’я, по батькові керівника неприбуткової організації та його підпис;
  • дата;
  • печатка (за наявності).

Запит обов’язково має бути підписаний керівником або особою, що має право підпису документів неприбуткової організації, із зазначенням дати.

При створенні Запиту (ідентифікатор форми J1305001) в Електронному кабінеті передбачено автоматичне заповнення форми Запиту реєстраційними та обліковими даними платника.

Для обрання способу отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ і організацій необхідно заповнити поле «Спосіб отримання витягу», проставивши у Запиті позначку «х» або «+» залежно від способу подання Запиту.

При поданні Запиту в паперовому вигляді безпосередньо до контролюючого органу або при надсиланні поштою проставляється позначка «безпосередньо у контролюючому органі (у разі подання Запиту іншими способами)». У такому разі відповідь (витяг з Реєстру неприбуткових установ і організацій або повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі неприбуткових установ і організацій) на Запит вручається платнику податку особисто (його представнику) в контролюючому органі, до якого подано Запит.

При поданні Запиту засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» через Електронний кабінет у полі «Спосіб отримання витягу» проставляється позначка «електронною поштою (у разі подання Запиту засобами електронного зв’язку)». Відповідь на Запит (витяг з Реєстру неприбуткових установ і організацій або повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі неприбуткових установ і організацій) платник отримує в Електронному кабінеті.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»