• Посилання скопійовано

Уряд підкоригував Порядок формування та ведення реєстру Дія Сіті

Уряд вніс зміни до постанов КМУ стосовно формування та ведення реєстру Дія Сіті, а також до Порядку подання та розгляду заяви про набуття статусу резидента Дія Сіті . Про те, що змінилося, докладніше у новині

Уряд підкоригував Порядок формування та ведення реєстру Дія Сіті

23 серпня Уряд вніс зміни до постанов КМУ від 29.12.2021 №1445 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» та від 30.12.2022 №1492 «Деякі питання адміністративного оскарження рішення про втрату статусу резидента Дія Сіті та звітності резидентів Дія Сіті». 

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив Мельничук.

Зокрема, внесено зміни до Порядку формування та ведення реєстру Дія Сіті, якими: 

  • видалено необхідність  викладення відомостей про визначених ЗУ «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» резидентів Дія Сіті після розгляду звітів i незалежних висновків;
  • передбачено можливість уповноваженого органу змінювати відомості з реєстру Дія Сіті у разі, якщо резидент Дія Сіті направить повідомлення про зміни у відомостях, які повідомлялися в заяві про набуття статусу резидента Дія Сіті, та зазначити про необхідність видалення такої інформації з реєстру Дія Сіті тощо. 

Також змінено норми:

  • Порядку подання та розгляду заяви про набуття статусу резидента Дія Сіті з метою вдосконалення механізму опрацювання заяв резидента Дія Сіті;
  • Порядку подання та розгляду звіту про відповідність резидента Дія Сіті та незалежного висновку, якими передбачено недопущення повернення без розгляду звіту про відповідність через припинення діяльності суб’єктом аудиторської діяльності.

Всі ці зміни містяться у Постанові №973 від 23.08.2024. З її текстом можна ознайомитися тут. Ці зміни почали діяти з 27.08.2024.

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»