• Посилання скопійовано

«Сільське господарство» №03(49) | 24.03.2022 р.

Сорок дев'ятий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам

«Сільське господарство» №03(49) | 24.03.2022 р.

Це – вже сорок дев’ятий (третій у 2022 році та перший під час війни) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам. З моменту написання попереднього листа минуло більше ніж місяць. За цей час з’явилося багато цікавого та нового, а саме:

  • розкажемо про розширення переліку товарів критичного імпорту важливими для аграріїв позиціями;
  • з’ясуємо, що робити сільгосппрацівникам у разі виявлення вибухівок під час посівної;
  • проінформуємо, що ПриватБанк розпочав пільгове кредитування за новою держпрограмою;
  • розповімо про впровадження Урядом плану посівної під час війни;
  • підкреслимо, що Мінагрополітики запустило платформу для допомоги аграріям.

Гарного вам читання!

 

***

Мінагрополітики запустило платформу для допомоги аграріям
На початку березня Мінагрополітики запустило платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної - 2022 платформу https://agrostatus.org, яка покликана допомогти аграріям успішно стартувати з посівною кампанією. У цьому їм допоможуть держава та міжнародні партнери.

«Мінагрополітики взяло на себе додаткові функції для координації розподілу всього, що необхідно для забезпечення посівної кампанії – 2022 (дизелю, насіннєвого матеріалу, добрив, засобів захисту). Для цього створено спеціальну платформу agrostatus.org. На ній треба заповнити спеціальну заявку за вашими потребами. Далі Мінагрополітики через засоби зв’язку зорієнтує щодо всіх подальших дій», – зазначив міністр.

 

Уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії
12 березня Шмигаль під час свого звернення зауважив, що Уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії, яка має вже невдовзі стартувати там, де це можливо.

Він зауважив, що Кабінетом Міністрів було затверджене рішення, яким держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття будь-яких витрат, пов’язаних зі здійсненням сільськогосподарської діяльності. Також аграріям будуть надаватись державні гарантії на 80% суми залучених ними кредитів.

 

ПриватБанк розпочав пільгове кредитування за новою держпрограмою
Державний ПриватБанк з 17 березня розпочав прийом заявок на пільгове кредитування агровиробників. Кредитування буде здійснюватися згідно з Постановою КМУ №274.

За умовами програми, кредитування доступне на строк до 6 місяців під 0% річних (з підключенням програми 5-7-9%) за такими кредитними продуктами:

  • «КУБ з заставою» до 5 млн грн під забезпечення державною гарантією в розмірі 80% від суми кредиту без додаткової застави від клієнтів;
     
  • «Агросезон» до 5 млн грн під забезпечення державною гарантією в розмірі 80% від суми кредиту без додаткової застави від клієнтів;
     
  • «Агросезон» від 5 до 50 млн грн під забезпечення державною гарантією в розмірі 80% від суми кредиту з додатковим забезпеченням від клієнтів в розмірі 20% від суми кредитів під заставу сільгосптехніки.

 

Що робити сільгосппрацівникам у разі виявлення вибухівок під час посівної?
Держпраці у Черкаській області нагадує, що ведення весняно-польових робіт вимагає сьогодні від працівників додаткової обережності (особливо при виявленні підозрілих та вибухових пристроїв).

Необхідно пам’ятати, якщо ви випадково виявили вибухонебезпечний предмет, до нього не можна навіть торкатися – це дуже небезпечно. Уникайте будь-яких дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями. Це може призвести до їх вибуху, численних жертв і руйнувань. Докладні дії працівників у таких ситуаціях ми навели ось тут.

 

Уряд розширив перелік товарів критичного імпорту важливими для аграріїв позиціями
22 березня Уряд розширив перелік товарів критичного імпорту, включивши в нього необхідну аграріям с/г техніку, запчастини, обладнання для с/г робіт.

Йдеться про трактори, с/г машини, вантажівки, сідельні тягачі, обприскувачі, зрошувальне обладнання, сівалки, всю ґрунтообробну техніку, цистерни тощо. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

***

 

Наразі це все.
Всі новини на тему сільського господарства  ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Сільське господарство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Сільське господарство»