• Посилання скопійовано

Що підготував нам червень: законодавчі зміни і не тільки

8 важливих змін та подій, які очікують українців у червні 2016 року

Що підготував нам червень: законодавчі зміни і не тільки

1) 1 червня набрав чинності Наказ Мінфіну від 11.04.2016 р. №441, яким затверджено в новій редакції форми звітності з ЄСВ та Порядок їх заповнення. Проте зауважте, що звітувати за новими формами потрібно лише зі звіту за червень (тобто гранична дата подання - 20 липня).

Завантажити нові бланки звітів >>

Докладно ознайомитися зі змінами у нових формах можна в аналітичному матеріалі від редакції >>

 

2) 1 червня набрав чинності Закон від 12.04.2016 р. №1084-VIII, яким внесено зміни до статті 189 ПКУ щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарівДокладніше >>

 

3) Також 1 червня набрала чинності постанова НБУ від 25.05.2016 р. №332, якою Нацбанк спростив банкам процедуру покупки інвалюти для клієнтів. Як саме? Читайте тут >>

З цього ж дня чинна постанова НБУ від 26.05.2016 р. № 334, якою внесено зміни до Інструкції про порядок формування уповноваженими банками реєстрів.

 

4) За повідомленням ДФС, з 1 червня столичні Центри обслуговування платників змінюють режим роботи.

Переглянути графік роботи >>

Пов'язано це, зокрема, з затвердженням  документів, які регламентують діяльність центрів обслуговування платників - Примірного положення та Технічного регламенту. Більше про це тут  >>

 

5) 4 червня наберуть чинності зміни до форм заяв для реєстрації бізнесу, затверджені наказом Мін'юсту від 06.05.2016 р.  №1327/5 .

Про те, що саме змінилося у нових формах, читайте тут >>

 

6) З 11 червня діятиме оновлене Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, затверджене рішенням НКЦПФР від 12.04.2016 р. №410.  Докладніше>>>

 

7) Розпочалося літо, а отже - сезон відпусток!

Для когось це відпочинок, а для когось (як от для бухгалтерів) - додаткова робота, адже потрібно все правильно оформити та відобразити в обліку. Редакція постарається Вам допомогти у цьому. Для цього:

 - Оновлено довідник на порталі "ДК", у якому зібрано усю необхідну інформацію про розрахунок та нарахування відпусткових (від документів до аналітичних матеріалів).

 - Усі новини на тему відпусток читайте тут >>

- Ще більше про відпустки читайте у спецвипуску від "ДК" №05/2016 "Відпустки" на online.dtkt.ua.

 - Нарешті, 14 червня 2016 року відбудеться вебінар редакції на тему «Відпустки». На ньому ми розглянемо, як відправити працівників у відпустку правильно; скільки і коли їм потрібно виплатити відпусткових та як вирішити усі проблеми, які можуть трапитися з вашим працівником під час відпустки. Дізнатись більше та зареєстуватись >>>

 

8) А завершуватиметься місяць кількома вихідними днями - 20 червня (понеділок, Трійця) та 28 червня (вівторок, День Конституції). А робочий день понеділка, 27 червня, за бажанням підприємства, може бути перенесений на 2 липня (субота.)

Все що потрібно знати про червневий відпочинок: норми КЗпП і роз'яснення Мінсоцполітики, графіки роботи банківської системи — у нашій консультації.

*****

Як бачимо, червень поки що не надто багатий на зміни. Проте місяць лише розпочався... Про усі подальші зміни обов'язково повідомлятимемо Вас додатково. Стежте за оновленнями новин!

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »