• Посилання скопійовано

Розрахунок з рентної плати за спецвикористання води: рекомендації щодо заповнення від ДФСУ

ДФСУ надала методичні рекомендації щодо заповнення реквізитів додатка 5 "Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води" до декларації з рентної плати

Розрахунок з рентної плати за спецвикористання води: рекомендації щодо заповнення від ДФСУ

ДФСУ у листі від 27.01.2016 р. №2604/7/99-99-15-04-02-17 зазначила, що Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води (додаток 5 до декларації з рентної плати) заповнюється платниками рентної плати за спеціальне використання води, які використовують обсяги води, отримані шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні користувачі), та використовують воду для потреб рибництва (далі – платник).

У р. 4 Розрахунку платники, які є первинними водокористувачами, зазначають інформацію щодо отриманого дозволу на спеціальне водокористування, зокрема, дата видачі та термін дії.

Платники, які не належать до категорії первинних водокористувачів, р. 4 Розрахунку не заповнюють.

Для кожного типу водного об’єкта відповідно до додатка 16 до Декларації складається окремий Розрахунок.

При заповненні р. 6 Розрахунку платники використовують довідкову інформацію відповідно до додатка 16 до Декларації – Кодифікацію водних об’єктів за типом водного об’єкта та напрямом використання води.

Платники, які видобувають та/або споживають обсяги води (а також провадять або не провадять господарську діяльність з транспортування та/або постачання обсягів таких вод) із:

 - підземних водних об’єктів, у тому числі джерел  - у р. 6 Розрахунку зазначають код «1.1.1»;

 - поверхневих водних об’єктів -  у р. 6 Розрахунку зазначають код «1.3.1».

 - як із поверхневих так і підземних водних об’єктів -  складають два окремих Розрахунка (за джерелами походження обсягів води) із зазначенням у р. 6 кодів:

  • «1.1.1» – у частині обсягів води, що видобута із підземних водних об’єктів загальнодержавного значення або обсягів, що визначаються як частка підземних вод у загальному обсязі спожитих вод із змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення, де частка підземних вод визначається у технічній документації первинного водокористувача;
  • «1.3.1» – у частині обсягів води, що видобута із поверхневих водних об’єктів загальнодержавного значення або обсягів, що визначаються як частка поверхневих вод у загальному обсязі спожитих вод із змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення, де частка підземних вод визначається у технічній документації первинного водокористувача.

Для аналогічного випадку у разі використання платниками водних об’єктів місцевого значення у р. 6 Розрахунку відповідно зазначаються коди «1.2.1» та «1.3.2».

При цьому, платники, які видобувають та/або споживають обсяги води із змішаних джерел водопостачання при обчислені ПЗ із рентної плати за спеціальне використання води застосовують ставки рентної плати встановлені для джерел, з яких формуюються змішані джерела відповідно до пп. 255.5.1-255.5.2 ПКУ.

Платники, які використовують воду, яка входить виключно до складу напоїв із змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення, складають два окремих Розрахунки. При цьому у р. 6 Розрахунку зазначають як для обсягів води, що видобута із підземних водних об’єктів так і води, що вилучена із поверхневих водних об’єктів код «2.1.1» та застосовують ставки рентної плати визначені у пп. 255.5.6 ПКУ. Для аналогічного випадку у разі використання платниками водних об’єктів місцевого значення – використовується код «2.2.1».

Новини на тему:

 - Рентна плата: особливості справляння у 2016 році ;

 - Податкова декларація з рентної плати подається за новою формою

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»