• Посилання скопійовано

Колонка 2 додатка 2 декларації з ПДВ: податківці доповнили своє роз'яснення

При формуванні від’ємного значення за рахунок сум ПДВ, сплачених при ввезенні товарів на митну територію України, у додатку 2 до декларації з ПДВ зазначається власний ІПН платника податку (покупця)

Нагадаємо, що вчора в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР", а згодом й листі від 22.02.2016 р. №6111/7/99-99-19-03-02-17, податківці роз'яснили: для відображення сум ПДВ, за рахунок яких сформовано від’ємне значення звітного (податкового) періоду, у колонці 2 Додатка 2 декларації з ПДВ слід зазначати ІПН постачальника, у якого придбано товари/послуги, за рахунок яких сформовано від’ємне значення ПДВ. Більше про це, а також коментар від редакції читайте тут >>>

Наприкінці робочого дня ДФСУ на офіційному веб-сайті опублікувала ще одне роз'яснення на цю тему. 

Зокрема, податківці додатково зазначають, що при формуванні від’ємного значення за рахунок сум ПДВ, сплачених при ввезенні товарів на митну територію України, в колонці 2 табличної частини  додатку 2 до декларації з ПДВ зазначається власний ІПН платника податку (покупця).

Зверніть увагу, що ДФСУ уже оприлюднила проект змін до декларації з ПДВ. Зокрема, у назві графи 2 таблиці Додатку 2 слова «платник податку – покупець» буде замінено словом «постачальник». Докладніше тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»