• Посилання скопійовано

Платник податку вирішив не коригувати фінрезультат : чи подавати додаток АМ до декларації з прибутку?

Податківці роз'яснили, чи потрібно надавати додаток АМ до декларації з податку на прибуток, якщо платник податку прийняв рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування

Платник податку вирішив не коригувати фінрезультат : чи подавати додаток АМ до декларації з прибутку?

Податківці в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 102.23.02) роз'яснили: якщо платник податку, у якого річний дохід (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період не перевищує 20 млн грн, прийняв рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування, у тому числі на різниці, які виникають при розрахунку амортизації основних засобів та нематеріальних активів, то додаток АМ не подається.

Зауважимо, що якщо платник податку на прибуток вирішив коригувати фінрезультат на податкові різниці або таке коригування є для нього обов'язковим, то додаток АМ заповнюється в обов'язковому порядку. 

Докладніше про заповнення цього додатку читайте в аналітичному матеріалі від редакції >>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»