• Посилання скопійовано

Заповнення форми №1ДФ при нарахуванні доходів у негрошовій формі - з коефіцієнтом чи без?

У разі надання платнику податку доходів у негрошовій формі, суми нарахованого доходу у графах 3 та 3а форми №1ДФ відображаються з урахуванням коефіцієнту, передбаченого п. 164.5 ПКУ

Заповнення форми №1ДФ при нарахуванні доходів у негрошовій формі - з коефіцієнтом чи без?

ДФС у листі від 04.04.2016 р. №7309/6/99-95-42-02-16 нагадує, що:

1) У графі 3а «Сума нарахованого доходу» податкового розрахунку за ф. №1ДФ  відображається (за звітний квартал) дохід, який нараховано фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно з Довідником ознак доходів. У разі нарахування доходу його відображення у графі 3а є обов’язковим незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні.

Нарахований дохід відображається повністю, без вирахування:

  • ПДФО,
  • страхових внесків до Накопичувального фонду,
  • у випадках, передбачених законом, - обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника,
  • суми податкової соціальної пільги за її наявності;
  • військового збору (у періоді його справляння).

2)  У графі 3 «Сума виплаченого доходу» податкового розрахунку за формою №1ДФ відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом.

Згідно з п. 164.5 ПКУ під час нарахування (надання) доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за такою формулою:

К = 100 : (100 - Сп), де

К – коефіцієнт;

Сп – ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування.

До наведеної формули застосовується діюча у 2016 році ставка податку 18% (для ставки податку 18%– коефіцієнт 1,21951).

Враховуючи, що цей коефіцієнт застосовується  для визначення бази оподаткування, тому у разі надання платнику податку доходів у негрошовій формі, суми нарахованого доходу у графах 3а  та 3 форми №1ДФ відображаються з урахуванням цього коефіцієнту.

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»