• Посилання скопійовано

Заповнюємо розділ ІІ податкового розрахунку за формою №1ДФ

З'явилася ще одна думка регіональних податківців з приводу заповнення розділу ІІ ф. № 1ДФ. В ній податківці доводять, що з І кварталу 2015 року у рядку "Військовий збір" цього розділу зазначаються доходи, з яких утримується військовий збір

Заповнюємо розділ ІІ податкового розрахунку за формою №1ДФ

ДФС у Дніпропетровській області в індивідуальній податковій консультації від 12.05.2016 р. нагадує, що форма №1ДФ складається з двох розділів:

– розділ I «Суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і суми утриманого з них податку»;

– розділ II «Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір».

У розділі I мають відображатися суми нарахованих (виплачених) доходів (як оподатковуваних, так і неоподатковуваних) та суми нарахованого (перерахованого) податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Щодо кожної фізичної особи потрібно заповнювати стільки рядків, скільки ознак доходів вона має, з обов'язковим зазначенням податкового номера або серії і номера її паспорта.

У розділі II зазначають загальну суму доходів у вигляді процентів, виграшів (призів) у лотерею та загальну суму нарахованого і сплаченого в бюджет ПДФО, а також наводять відомості про військовий збір та доходи, з яких його утримано.

Перелік доходів, з яких утримується військовий збір, наведено у довіднику "Оподаткування виплат працівникам".

Суми доходу, з якого утримується військовий збір та військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками).

Отже, рядок "Військовий збір" заповнюється всіма податковими агентами, які у звітному кварталі нараховували доходи, з яких утримується військовий збір.

У графі "Загальна сума утриманого податку, збору (грн, коп.) нарахованого" вказується загальна сума утриманого зі всіх фізичних осіб військового збору протягом звітного кварталу.

У графі "Загальна сума утриманого податку, збору (грн, коп.) перерахованого" вказується загальна сума військового збору, фактично перерахованого до бюджету протягом звітного кварталу.

Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

Отже,  з І кварталу 2015 року у Розділі ІІ податкового розрахунку за формою №1ДФ у рядку "Військовий збір" зазначаються доходи, з яких утримується військовий збір.

Також про особливості заповнення рядка «Військовий збір» у розділі II форми №1ДФ  читайте в аналітичному матеріалі від редакції тут >>>

Покрокова інструкція та зразок заповнення форми №1ДФ від ДФС дивіться тут >>

Усі новини на тему >>

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»