• Посилання скопійовано

Про відкриття-закриття рахунків у цінних паперах потрібно повідомляти ДФСУ

Нацбанк, банки та інші фінансові установи в день відкриття/закриття рахунка платника податку подають відомості про це в електронному вигляді з посиленими сертифікатами відкритих ключів на адресу Інформаційного порталу ДФСУ

Про відкриття-закриття рахунків у цінних паперах потрібно повідомляти ДФСУ

ГФСУ в письме от 19.11.2015 г. № 25790/10/28-10-06-11 сделала вывод, что эмиссия депозитных (сберегательных) сертификатов банком с целью их размещения (продажи) физическим лицам относится к категории операций с ценными бумагами.

Как следствие, банк должен сообщать об открытии/закрытии счетов по ценным бумагам соответствующие учреждения согласно законодательству, в частности, депозитарное учреждение и Национальную комиссию по ценным бумагам и фондовому рынку.

Кроме того, налоговики напомнили о Порядке № 721, которым регламентировано уведомление контролирующих органов об открытии/закрытии соответствующих счетов.

Так, Нацбанк, банки и другие финансовые учреждения в день открытия/закрытия счета налогоплательщика подают сведения об этом в электронном виде ЭЦП с усиленными сертификатами открытых ключей на адрес Информационного портала ГФСУ.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»