• Посилання скопійовано

Кого стосуватиметься скасування податку на пенсії

Як повідомив Павло Розенко, скасування оподаткування пенсій, яке передбачене Урядом з 1 травня, стосуватиметься приблизно 350 тисяч громадян

Кого стосуватиметься скасування податку на пенсії

19 травня Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект про скасування оподаткування пенсій з 1 травня в першому читанні і прийняла рішення, доопрацювати його до другого читання в прискореному режимі. Про це ми писали тут >>

Як повідомив Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, скасування оподаткування пенсій, яке передбачене Урядом з 1 травня, стосуватиметься  приблизно 350 тисяч  громадян.

«Найбільші категорії – це шахтарі, чорнобильці, військові пенсіонери, науково-технічні працівники. Це люди, які мали тривалий стаж роботи і йшли на пенсію із середніх заробітних плат», - сказав він.

«У нас є велике сподівання, що вже на наступному пленарному тижні цей проект закону буде ухвалений в цілому, адже Уряд передбачив , що податок із пенсій буде скасований з 1 травня 2016 року. Тобто нам доведеться заднім числом виконувати цей закон», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що 19 травня Верховна рада також прийняла закон, яким передбачено підвищення з 1 грудня розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму до 1600 грн. Докладніше >>

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»