• Посилання скопійовано

Набрали чинності зміни в порядку обліку платників ЄСВ

Тепер взяття на облік платників ЄСВ фіскальним органом здійснюється у день отримання від них заяви або відомостей з реєстраційної картки, наданих держреєстратором

Набрали чинності зміни в порядку обліку платників ЄСВ

Сьогодні, 12 січня, набрав чинності наказом Мінфіну від 30.11.2015 р. №1105, яким затверджено зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Тепер взяття на облік платників ЄСВ фіскальним органом здійснюється у день (раніше- не пізніше наступного робочого дня) отримання від них заяви про взяття на облік за формою №1-ЄСВ або відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором.

Окрім того, у Порядку тепер прописано, що установа або організація, яка обслуговується централізованою бухгалтерією в частині здійснення розрахунків з оплати праці із застрахованими особами, не має обов'язків чи повноважень щодо ведення окремого балансу та обліковується в реєстрі страхувальників з приміткою "Неплатник".

Уточнено також,  що рішення про непроведення перевірки платників єдиного внеску може бути прийнято керівником контролюючого органу за наявності з 01 січня 2011 року або з перевіреного контролюючими органами періоду після цієї дати одночасно таких умов:

  • платником єдиного внеску подана вся звітність з нульовими показниками;
  • платником єдиного внеску у визначеному періоді не використовувалась праця фізичних осіб;
  • у контролюючому органі відсутня інформація щодо нарахування (виплати) платнику єдиного внеску доходів, які є базою нарахування єдиного внеску;
  • у платника єдиного внеску відсутня заборгованість зі сплати єдиного внеску.

Після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія або територія проведення АТО, процедури та дії, визначені цим пунктом, можуть проводитись за місцем перебування таких осіб у разі їх звернення до відповідних контролюючих органів з документальним підтвердженням особи та місця перебування.

Більше про зміни в Порядку ми писали тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»