• Посилання скопійовано

З числа платників, які мають право на добровільну сплату ЄСВ, виключені підприємці

Луганське обласне відділення Фонду з ТВП нагадало про зміни в законодавстві, що стосуються добровільно застрахованих осіб в системі державного соціального страхування

З числа платників, які мають право на добровільну сплату ЄСВ, виключені підприємці

Виконавча дирекція Луганського обласного відділення ФСС з ТВП повідомляє, що згідно з останніми змінами, внесеними до Закону про ЄСВ, з 1 січня 2016 року втратили чинність абзац 2 та 4 частини першої статті 10, а саме: з числа платників, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску виключені фізичні особи - підприємці, у т.ч. ті, які обрали спрощену систему оподаткування, і члени сімей ціх осіб, які беруть участь в проведенні ними підприємницькій діяльності, а також особи, які забезпечують себе роботою самостійно - займаються незалежною підприємницькою діяльністю, а саме: науковою, літературною, артистичною, художньою, просвітницькою, викладацькою, а також медичною, юридичною практикою або особи, які проводять релігійну (мессионерську) діяльність і отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи не є найнятими робітниками або підприємцями, тобто з 01.01.2016 р. зазначені особи втратили право на отримання допомоги за рахунок коштів Фонду як добровільно застраховані особи.

Що стосується матеріального забезпечення добровільно застрахованих осіб по страхових випадках, які настали до 31.12.2015 р. включно, то згідно з законодавством, яке діяло на момент настання страхового випадку, допомога виплачуватиметься в повному обсязі.

Нагадаємо, що ці платники ЄСВ раніше мали право на добровільну сплату ЄСВ на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, та/або від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»