• Посилання скопійовано

Рада підтримала введення однорівневої системи адміноскарження рішень контролюючих органів

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, яким передбачено введення однорівневої системи адміноскарження рішень контролюючих органів

 Рада підтримала введення однорівневої системи адміноскарження рішень контролюючих органів

7 липня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект №4516 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо мінімізації впливу на адміністрування надходжень до бюджету". За це проголосували 234 нардепи.

Законопроектом передбачається, що скарги на рішення контролюючих органів, у тому числі митниць, будуть подаватися до Державної фіскальної служби України, що реалізує державну податкову і митну політику. Таким чином, контролюючим органом вищого рівня для всіх територіальних контролюючих органів буде центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику.

Також пропонується:

  • привести термінологію у відповідність до діючих реалій,
  • чітко розмежувати повноваження Міністерства фінансів та ДФСУ, в тому числі передбачити надання права  видання підзаконних актів у формуванні податкової та митної політики Мінфіна.

Документ розроблено з метою реалізації рекомендацій місії МВФ щодо скорочення процедури адміністративного оскарження рішень контролюючих органів.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»