• Посилання скопійовано

Мораторій на перевірки не стосується Фонду з ТВП

У регіональному відділенні ФСС з ТВП повідомили, що у 2016 році Фонд має право перевіряти страхувальників, оскільки мораторій на проведення перевірок стосується лише податківців

Мораторій на перевірки не стосується Фонду з ТВП

Лівобережна дирекція Київського відділення ФСС з ТВП повідомила, що  мораторій на проведення перевірок, встановлений Законом №71-VIII стосується лише податківців та відповідно не поширюється на робочі органи Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Таким чином, органи Фонду з ТВП в межах наданих Законом №1105-XIV прав можуть проводити перевірки страхувальників. Зокрема, можуть:

  • перевіряти достовірність відомостей, поданих роботодавцем для отримання коштів,
  • перевіряти дотримання порядку використання роботодавцем виділених йому коштів;
  • зупиняти виплати з Фонду в разі відмови або перешкоджання з боку роботодавця у проведенні перевірки, виявлення фактів подання ним недостовірних відомостей або порушення порядку використання роботодавцем коштів Фонду.

Нагадаємо: про те, що мораторій на проведення перевірок у другій половині 2015 року та у 2016 році поширюється лише на перевірки податківців заявив нещодавно й Мін'юст.

Більше про перевірки у 2016 році можна також дізнатися з довідника на порталі ДК >>>

Усі новини на тему >>>

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»